Tack för år 2020!

Året som gick var på många sätt märkligt, tragiskt och bedrövligt! Själv är jag tacksam över att jag och mina närmaste har tagit oss igenom året trots att flera av oss drabbats av Covid-19. Alla har inte haft samma tur.

När jag själv låg däckad här hemma ficka jag naturligtvis ställa in allt vad arbete hette. Trots ett antal sena avbokningar var det ingen som klagade, vilket jag är tacksam för. Tur i oturen var väl att jag låg som sjukast precis när det var som minst arbete. Även om också Ekolagen råkat ut för många avbokningar under året, är det ju väldigt många andra företag som det gått sämre för.

Det kommer vara med blandade känslor som jag firar min födelsedag (den 11 mars) framöver. Dagen då allt släcktes ner. Får fundera på att fira den 27 december istället, dagen för de första vaccinsprutorna i Sverige.

Tack alla ni som sköt upp era bokningar till hösten, vilket på det stora hela ledde till ett hyfsat resultat även det gångna året. Vad hade man gjort utan förstående människor, Zoom och Teams?

Trots coronaeländet har jag dock haft många bra digitala möten och arbetsuppgifter under året som gått, och ser fram emot ett fortsatt bra samarbete med gamla och nya kunder/klienter under året som följer. Jag längtar också tillbaka till mitt kontor på Åtoppen, med alla fina kontorsgrannar på WRS AB, VA-guiden och Coalition Clean Baltic.

Nu närmast ska jag återigen (måste vara för minst 20 året) få utbilda ett antal vetgiriga studenter i miljörätt, på Institutionen för biologisk grundutbildning vid Uppsala universitet. Jag har vidare fått förtroendet att utbilda personal på kommuner och några länsstyrelser efter nyår, och det väntar även några domstolsprocesser. Precis som vanligt. Efter nyår drar jag även igång min del av forskningsprojektet “Är matsvinn olagligt?” tillsammans med två välmeriterade forskare på SLU. Formas står för forskningsmedlen.

Med hopp om ett gott 2021, skänker Ekolagen som vanligt pengar till Toaletter utan gränser för att finansiera bygget av två kretsloppstoaletter genom någon av de samarbetspartners TUG har på olika platser på vår fina planet.

För att citera Sergeant Phil Esterhaus i den gamla klassikern “Hill Street Blues”: Let´s be careful out there!

Jonas Christensen

Scroll to Top